Våra författare

Ingela Lind

Klicka för större bild - Lind, Ingela

Ingela Lind är konst-och kulturkritiker. Hon har jobbat på radio, SvT och DN sedan 1970-talet och skrivit cirka 2000 kulturartiklar. År 2008 kom hennes bok om Bloomsburygruppen: Leka med modernismen. Om den boken mest kretsade kring förnuftet handlar den nya boken Blod i salongerna om känslan.

Pressklipp

Hon leder sina läsare ut på en fascinerande resa.
Agneta Pleijel, DN

Blod i salongerna är en läsvärd bok som visar hur vurmen för primitivism går igen under olika tidsperioder, och Linds tes att den kan leda till totalitära ideologier är intressant.
Här finns skildringar av dekadens och sexualitet som kanske inte passar alla läsare, men Lind skriver med ett behagligt språk, ofta med talrika associationer till moderna företeelser inom konst och populärkultur.

Thomas Drugg, Historiskt.Wordpress.com

Precis som i hennes tidigare mer genomarbetade böcker om den tidiga modernismen gnistrar det av lärdom och esprit i de nya korta styckena/.../ Ingela Lind är på hemmaplan.
Clemens Poellinger, Svenska Dagbladet

Linds prosa är behaglig och välgörande fri från konstkritiska klyschor.
Mikael Wallin, BTJ

Lind har alltid varit en känslig och varm folkbildare. Hon skriver elegant, självinsiktsfullt och poetiskt om övermodets jagförnekande, men också om högmodets livsbejakande dimensioner, euforin inför nya upptäckter. Få personer kan som hon väcka en målning eller en byggnad till liv, hitta livsnerven, glöden, historien i historierna.
Sinziana Ravini, Göteborgsposten

Böcker


Övermod
 
Blod i salongerna