Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/83/2004383/atlantisbok.se/public_html/inc/d_base.php on line 8 Atlantis Bokförlag AB | Jan Stolpe
  

Vra frfattare

Jan Stolpe

Jan Stolpe är en prisbelönt översättare som för Atlantis översatt bland annat Platon, Euripides, Michel de Montaigne, Denis Diderot och Jean-Jacques Rousseau. Han har dessutom översatt antologin En sommar med Montaigne (2014).

Pressklipp

Det är framför allt frispråkigheten och det personliga, utlämnande tonfallet som gör hans verk läsvärt än idag, och som utgör en rik källa av levnadsefarenhet. Därför är det oerhört glädjande att verket än en gång fått en svensk språkdräkt som dessutom på många sätt överträffar den förra översättningen. I det sammanhanget kan Stolpes gärning inte prisas nog...
-Bosse Holmqvist, Respons

Den nya översättningen är verkligen mycket känslig och helgjuten och dessutom är den nya upplagan försedd med en mängd upplysande kommentarer.
-Ola Wihlke, Falu-Kuriren

Här bör det tilläggas att Stolpe inte bara är en mästerlig översättare, utan också en språkförnyare av stora mått. Hans magnifika översättning av Montaignes samlade essäer, som klingar i svenskans renaste toner, hör till de absoluta höjdpunkterna i den svenska översättningslitteraturen.
Men frågan är om han inte överträffar sig själv redan i första volymen av Platons samlade skrifter.

Refik Sener, Arbetarbladet

Om det finns någon rättvisa borde [Jan Stolpe] få en bragdmedalj i översättning.
Aris Fioretos, Expressen

Det känns med andra ord tryggt att med Stolpe i handen orientera sig i Platons värld. Det känns helt enkelt som att Platon äntligen får en tillfresställande utgivning på svenska.
Arne Melberg, Göteborgs-Posten

Beundransvärd är Stolpes förmåga att hitta en enkel, vardaglig ton som ger utrymme för de lätt raljerande inslagen i dialogerna utan att någonsin bli grov eller klumpig.
Staffan Bergsten, Upsala Nya Tidning

Bcker


Skrifter, Bok 1
 
Skrifter, Bok 2
 
Brev till Malesherbes
 
Skrifter, Bok 3
 

Skrifter, Bok 6
 
Essayer. Bok 1
 
Essayer. Bok 2
 
Essayer. Bok 3
 

Julie eller Den nya Héloïse, Bok 1
 
Skrifter, Bok 5
 
Skrifter, Bok 4
 
Julie eller Den nya Héloïse, Bok 2
 

En sommar med Montaigne
 
En sommar med Proust
 
Platons skrifter. Bok 2
 
Platons skrifter. Bok 4
 

Platons skrifter. Bok 5
 
Platons skrifter. Bok 6