Nyheter

Ko Un till Littfest 2018

2017-11-15

2018 besöker Ko Un Littfest i Umeå! Besöket är ett samarbete mellan Littfest, Atlantis och Literature Translation Institute of Korea.

Ko Un, som är aktuell på Atlantis med samlingen Vit fjäril (i urval och tolkning av Sun-Kyoung Choi), gästar Littfest lördag 17 mars för ett samtal med kritikern Yukiko Duke.

Arkivet

 • 2017-10-04

  Elin Sennerö Kaunitz ny förlagschef på Bokförlaget Atlantis

  Elin Sennerö Kaunitz blir ny förlagschef på Bokförlaget Atlantis. Hon tar över efter Peter Stenson som efter fem år på Atlantis går vidare till annan verksamhet.

 • 2017-09-27

  Boken om Djursholm ges ut i USA

  Mikael Holmqvists uppmärksammade sociologiska studie Djursholm med undertiteln Sveriges ledarsamhälle har nu kommit ut på engelska i USA. Den amerikanska titeln är Leader Communities: The Consecration of Elites in Djursholm, och ges ut av det prestigefyllda förlaget Columbia University Press i New York.

 • 2017-06-15

  Knivskarpt om Maos vansinnesprojekt

  Den kinesiske författaren Yan Liankes ”De fyra böckerna” är en satir över en diktaturs kompromisslösa styrmedel och över allt och alla som offras. Kulturskribenten Thomas Kjellgren ser den som en viktig påminnelse om – och för – alla de politiska landskap som drabbats av minnesförlust. Läs artikeln här