Nyheter

Yan Lianke på Söderbokhandeln

2013-05-21

Kinesiske författaren Yan Lianke gör unikt besök på Söderbokhandeln 27/5 kl 18 för att presentera "Drömmar om byn Ding".

Yan Lianke (f. 1958 i den kinesiska provinsen Henan) är en av Kinas mest väletablerade författare och hans romaner och noveller har erhållit en rad utmärkelser. Under senare år har hans texter blivit alltmer samhällskritiska, vilket har lett till att han fått svårigheter med att publicera sig och att flera av hans verk har dragits in eller inte fått tryckas om. Han arbetar för närvarande som professor i litteraturvetenskap vid Renmin daxue (Folkets universitet) i Peking.
Yan Lianke har nominerats till årets prestigefyllda Man Booker Prize och är av den anledning på besök i Europa. Han besöker även Söderbokhandeln för att presentera sin första bok som översatts till svenska. "Drömmar om byn Ding" är en roman om död, skuld och omöjlig kärlek. Genom ögonen på den unga pojken Qiang, som mördats av sina grannar, får vi följa berättelsen om aidstragedin i den kinesiska provinsen Henan.
Han samtalar om boken och sitt författarskap tillsammans med tolken Anna Gustafsson Chen, tillika bokens översättare.
Söderbokhandeln, Götgatan 27, Stockholm.

Arkivet