Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/83/2004383/atlantisbok.se/public_html/inc/d_base.php on line 8 Atlantis Bokförlag AB | Johan Borgen
  

Våra författare

Johan Borgen

Klicka för större bild - Borgen, Johan

Johan Borgen (1902 - 1979) är en av de stora norska författarna i den generation som också inrymde Sandemose och Vesaas. Han föddes 1902 och växte upp i ett burget borgarhem. Han kom tidigt igång med ett mångförgrenat författarskap; det har sagts att han med framgång odlade alla litterära genrer utom psalmen.
Han startade som journalist och upphörde aldrig att vara det. Han var stolt över att vara journalist. Han hade också alla de gåvor som bör utmärka en god journalist. Han var allsidigt informerad, vetgirig, urban, kvick och berest - och han hade oftast ett sunt omdöme.
Borgen var framförallt en stor novellist, men 1955 framträdde han också som romanförfattare, när "Lillelord" utkom, en roman som snabbt blev betraktad som en av de stora och viktigaste i norsk litteratur.

Böcker


Lillelord
 
Kaprifolium och andra noveller