Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/83/2004383/atlantisbok.se/public_html/inc/d_base.php on line 8 Atlantis Bokförlag AB | Minnen från Tyskland och Italien, Bok 1
  

Vra bcker

Minnen från Tyskland och Italien, Bok 1

Klicka fr strre bild - Minnen 1 (Atterbom)

Per Daniel Amadeus Atterbom (1790-1855) blev med sina dikter och teoretiska skrifter en ledare för de unga romantikerna i Uppsala. De stred för en förnyelse av den svenska diktningen, och tonen i tidens litterära fejder var ofta hätsk. Atterboms stora resa genom Tyskland, Italien och Österrike 1817-19 kan delvis ses som en flykt från den eviga polemiken.
Men han förstod att ta vara på de möjligheter som en europeisk resa erbjöd. Hans reseminnen, som i sin helhet utgavs först 1859, redogör inte bara för konstupplevelser och möten med tidens främsta kulturpersonligheter. Atterbom var i sina bästa stunder en lysande skildrare av resandets äventyr, och den intima brevtonen i "Minnen" låter oss komma mycket nära en genial ung man, som kan konsten att se och att berätta.
I serien Svenska Klassiker utgivna av Svenska Akademien.
Introduktion av akademiledamoten Horace Engdahl.
Kommentarer och ordförklaringar av Bengt Lewan

ISBN:

9789174866513

Antal sidor:

482

Bandtyp:

Inbunden

 

Frfattare:

Per Daniel Amadeus Atterbom

mne:

Svenska Akademiens Klassiker