Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/83/2004383/atlantisbok.se/public_html/inc/d_base.php on line 8 Atlantis Bokförlag AB | Brev från nollpunkten
  

Vra bcker

Brev från nollpunkten (pocket)

Historiska essäer

Klicka fr strre bild - Brev från nollpunkten (Pokcet)

"Brev från nollpunkten" är en samling historiska essäer som på olika sätt belyser och berör första halvan av det mörka 1900-tal som nu har nått sin ände. Styckenas motiv spänner från första världskriget, seklets startpunkt och urkatastrof, fram till händelserna 1939-45 med de förödande atombomberna över Hiroshima och Nagasaki som avslutning.
Läsaren bjuds på en rad detaljskarpa och drabbande skildringar av personer och händelser, fenomen och miljöer. Man kan bl.a. läsa om vad som hände när Hitler och Stalin tävlade om att bygga världens största byggnad; om den engelske konstnä-rens upplevelser i 1917 års skyttegravar, som resulterade i nå-gra av seklets mest skakande målningar; om den unga ryskan som tillbringade hela sitt unga liv i bolsjevikernas jet set men som senare miste allt i 30-talets utrensningar; om den första eldstormen; om Förintelsen och om den SS-man som i hemlighet försökte stoppa den.
Kort sagt: ett möte med hjältar och krukor, hantlangare och åskådare, offer och bödlar i detta det mest våldsamma och tragiska sekel som historien skådat.

ISBN:

9789173535649

Antal sidor:

293

Bandtyp:

Pocket

 

Frfattare:

Peter Englund

mne:

Historia, internationell
Pocketböcker

Tycker du att denna bok verkar bra ska du inte missa:


1900-talet - en biografi
 
Nazismens sensmoral
 
Stridens skönhet och sorg