Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/83/2004383/atlantisbok.se/public_html/inc/d_base.php on line 8 Atlantis Bokförlag AB | Stig in & stäng dörren
  

Vra bcker

Stig in & stäng dörren

""Stig in och stäng dörren"".
En ödslig sal med ett stort fönster som vetter ut mot ett gytter av snötäckta hustak. Mitt på golvet en stol. Strålkastare, två filmkameror riktade mot stolen. Bakom dem vid en bildskärm, med ryggen mot besökaren, den store filmregissören.
I korridioren utanför är trängseln och nervositeten stor bland alla de unga flickor som väntar på att bli interb´vjuade av den store och hoppas på en roll i hans kommande film. En efter en släpps de in och utfrågningen börjar: namn, ålder, sysselsättning...Intervjun, ""provet"", blir inte vad de tänkt sig. En del lämnar salen i ilska, andra i tårar.
När den sista flickan gör entré är det kväll. Samtalet med henne blir annorlunda och varar hela natten. Nina har något särskilt, något mer. Hon väcker minnen hos den gamle erfarne, trötte filmregissören, och han anförtror sig.
Översättning av C.G. Bjurström.

ISBN:

9789174869910

Antal sidor:

164

Bandtyp:

Inbunden

 

Frfattare:

Raphaële Billetdoux

mne:

Skönlitteratur, prosa