Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/83/2004383/atlantisbok.se/public_html/inc/d_base.php on line 8 Atlantis Bokförlag AB | Släktgården
  

Vra bcker

Släktgården

Klicka fr strre bild - Släktgården

"Släktgården" är en roman om flera generationer av den burgna klanen Li, som alltsedan Tangdynastin grundat makt och välstånd på saltnäringen. Den delvis självbiografiska romanen skildrar de växlande öden som drabbar medlemmar av Li-klanen samtidigt som den ger en fascinerande bild av några av de viktigaste - och mest skrämmande - skeendena i Kinas sociopolitiska historia från 1920-talet till slutet av 1980-talet; den blodiga kampen mellan rivaliserande krigsherrar under 20-talet; det brutala slaktandet av mängder av bönder som gjorde uppror mot en tyrannisk överhöghet; de summariska rättegångarna och avrättningarna av ""utsugare"" efter kommunismens maktövertagande; den vettlösa kulturrevolutionen 1966-1976.
Li Rui föddes i Peking 1950 och hade inte avslutat sina gymnasiestudier då kulturrevolutionen bröt ut. Båda hans föräldrar föll offer för vanvettet och själv skickades han ut på landsbygden till jordbruksarbete i en avlägsen provins.
Översättning av Göran Malmqvist.

ISBN:

9789174860139

Antal sidor:

371

Bandtyp:

Inbunden

 

Frfattare:

Li Rui

mne:

Skönlitteratur, prosa
Asien

Tycker du att denna bok verkar bra ska du inte missa:


Den molnfria rymden
 
Träden vill vila