Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/83/2004383/atlantisbok.se/public_html/inc/d_base.php on line 8 Atlantis Bokförlag AB | Uppenbarelser
  

Våra böcker

Uppenbarelser

Uppenbarselser

Birgitta Birgersdotter (1302/3-1373) är internationellt den genom tiderna mest kända svenskan. Här hemma har hon tidvis varit hett omstridd, men hennes personlighets starka vilja, hennes djupa insikter i många vitt skilda kunskapsområden och hennes språkliga lyskraft är oomtvistade. Hon såg sig kallad att vara en kritisk, profetisk budbärare till kyrkan och samhället eller, som det hette på hennes tid, till ""kristenheten"". I en tid av djup kris manade hon till lydnad för den gudomlige Skaparens vilja och bud och till en aktiv kärlek i medmänniskornas tjänst.
Det urval av Birgittas Uppenbarelser i ny översättning som här presenteras tar främst fasta på de tankar och motiv som kan sägas vara kärnan i hennes budskap. Översättningarna har gjorts från den nyss fullbordade vetenskapliga utgåvan av Uppenbarelsernas latinska text. Närmare än så kan man inte komma den verkliga Birgitta, mystikern, profeten, klosterbyggaren och samhällsreformatorn.
Introduktion av akademiledamoten Birgitta Trotzig. Urval och översättning av Alf Härdelin, kommentarer av Stephan Borgehammar.

ISBN:

9789174867831

Antal sidor:

340

Bandtyp:

Inbunden

 

Författare:

Heliga Birgitta

Ämne:

Svenska Akademiens Klassiker