Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/83/2004383/atlantisbok.se/public_html/inc/d_base.php on line 8 Atlantis Bokförlag AB | Nio brev till en förståelsefull förläggare
  

Vra bcker

Nio brev till en förståelsefull förläggare

Klicka fr strre bild - Nio brev till en förståelsefull förläggare

Volter Kilpi (1874-1939) är en av Finlands allra största och mest särpräglade författare, vars stadigt växande rykte grundar sig på den prosaepiska skärgårdssvit han skrev under 1920- och 1930-talen. Hösten 1997 gav Atlantis ut svitens huvudverk, I salen på Alastalo.
I breven till sin förläggare, Alvar Renqvist på bokförlaget Otava i Helsingfors, öppnar den slutne och tillbakadragne Kilpi sitt hjärta på ett sätt som han annars inte ville göra, på tal om sitt författarskap.
Breven i detta urval handlar främst om I salen på Alastalo och om Kilpis syn på sitt sena livsverk och dess respons. Även om samtidens kritik var högaktningsfullt oförstående, visste Kilpi att han var i färd med att skapa något oförlikneligt:
""För min del har jag en gång vid samtal om dessa ting gripit till den liknelsen om mitt arbete, att jag nästan känt mig som en spjutkastare på tävlingsplatsen, vars kastbåge har burit så långt över prisdomarnas huvuden och förbi tävlingsbanans gränser, att ännu ingen har vetat hur man mäter kastets verkliga längd.""

ISBN:

9789174865552

Antal sidor:

59

Bandtyp:

Häftad

 

Frfattare:

Volter Kilpi

mne:

Skönlitteratur, prosa

Tycker du att denna bok verkar bra ska du inte missa:


I salen på Alastalo, I
 
I salen på Alastalo, II