Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/83/2004383/atlantisbok.se/public_html/inc/d_base.php on line 8 Atlantis Bokförlag AB | Skrifter, Bok 3
  

Vra bcker

Skrifter, Bok 3

Staten

Platon 3

Den tredje volymen av Platons Skrifter innehåller en enda dialog: Staten, indelad i tio böcker. Det är en av Platons mest lästa skrifter. I Staten diskuterar Platon genom sitt språkrör Sokrates hur ett idealt samhälle bör vara beskaffat - vilka grupper som bör ingå och vilka kvalifikationer som de måste uppfylla. De styrande i denna statsutopi ska filosoferna vara. De har ensamma kunskap om det goda. Framställningen pendlar mellan dialogiskt resonerande och mytiska berättelser och liknelser som exempelvis den berömda skildringen av grottan i sjunde boken, där invånarna sitter vända mot en vägg och betraktar skuggor av levande gestalter på en vägg.
Platons Staten har haft ett stort och närmast oöverskådligt inflytande i västerlandets idé- och samhällsdebatt och skriften läses och diskuteras ivrigt än i dag. Verket utges nu i Jan Stolpes nya översättning med förord och utförliga förklarande noter av översättaren.

ISBN:

9789174867640

Antal sidor:

544

Bandtyp:

Inbunden

 

Frfattare:

Jan Stolpe
Platon

mne:

Atl. väljer ur världslitteraturen

Tycker du att denna bok verkar bra ska du inte missa:


Skrifter, Bok 5
 
Skrifter, Bok 4
 
Skrifter, Bok 2
 
Skrifter, Bok 1
 

Platons skrifter. Bok 3
 
Skrifter, Bok 6