Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/83/2004383/atlantisbok.se/public_html/inc/d_base.php on line 8 Atlantis Bokförlag AB | Strindbergiana, 19:e samlingen.
  

Våra böcker

Strindbergiana, 19:e samlingen.

Strindbergiana 19

Omslaget till den nittonde volymen av Strindbergiana pryds av en målning från 1885, utförd av Nils Kreuger som vistades i den franska konstnärskolonin i Grez-sur-Loing vid samma tid som August Strindberg. Genom ett litet detektivarbete har forskaren och författaren Kåa Wennberg kommit till slutsatsen att en man som porträtteras till vänster i målningen i blå skjorta, yvigt hår och medförande käpp med största sannolikhet är August Strindberg ute på sedvanlig promenad.
Berättelsen om denna nyupptäckt delar utrymme i Strindbergiana med ett dussintal andra essäer av svenskt och internationellt ursprung. Ämnena avspeglar den intellektuella bredden hos föremålet självt och sträcker sig alltifrån en studie över äppelträdets funktion i Strindbergs diktning till en diskussion av den retoriska argumentationsanalys som författaren demonstrerar i skådespelet Fadren.

ISBN:

9789174867923

Antal sidor:

160

Bandtyp:

Inbunden

 

Författare:

Strindbergssällskapet

Ämne:

Kulturhistoria