Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/83/2004383/atlantisbok.se/public_html/inc/d_base.php on line 8 Atlantis Bokförlag AB | Snilledrag, lyckokast och bottennnapp
  

Vra bcker

Snilledrag, lyckokast och bottennnapp

Historien om ABU - ett svenskt familjeföretags öde

Snilledrag lyckokast och bottennapp

»Med förtjusning och fascination blandat med vrede har jag läst den bok som ni just öppnat«, skriver Bertil Torekull i inledningen till Lennart Borgströms bok om företaget Abu i Svängsta, Blekinge.
Lennart Borgströms berättelse om ett svenskt verkstadsföretag, AB Urfabriken, grundat 1921 av hans farfar Carl August Borgström, är först och främst ett stycke spännande svensk nutids- och industrihistoria, som rymmer ett starkt ifrågasättande av de arvsskatteregler som driver familjeföretag i händerna på storbolag. Men boken bjuder även fascinerande läsning för alla som älskar fiske och vill veta vad som låg bakom de legendariska fiskeredskap som såg dagens ljus i fabriken vid Mörrumsåns strand.
Lennart Borgströms far Göte tog över efter Carl August och grundade 1934 det moderna Abu. Med sinne för mekanik och tekniska innovationer och en passion för fiske skapade han en spinnrulle och ett företag som än idag är världsledande inom sitt område.
Det började med Record-rullarna,
som sedermera blev den röda Ambassadeur 5000.

ISBN:

9789174867879

Antal sidor:

182

Bandtyp:

Inbunden

 

Frfattare:

Lennart Borgström

mne:

Historia, svensk