Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/83/2004383/atlantisbok.se/public_html/inc/d_base.php on line 8 Atlantis Bokförlag AB | Johan Ludvig och Fredrika Runeberg
  

Vćra böcker

Johan Ludvig och Fredrika Runeberg

En bildbiografi

Johan Ludvig och Fredrika Runeberg

Johan Ludvig och Fredrika Runeberg Ă€r portalfigurer i 1800-talets litteratur- och kulturhistoria i Finland. HĂ€r fĂ„r vi i ord och bild följa deras liv: barndomen i Jakobstad och Åbo, ungdomstiden med studier och bildningsiver och deras gemensamma liv, först i de akademiska kretsarna i Helsingfors och sedan i BorgĂ„, dĂ€r tillvaron i allt högre grad kom att domineras av J.L. Runebergs berömmelse som nationalskald.
Vi möter den blyge men samtidigt livlige pojken som blev uppburen diktare men som egentligen trivdes bÀst nÀr han fick jaga i skogarna eller fiska ute i skÀrgÄrden.
Vi möter den begÄvade flickan som blev idog husmor och tog hand om ett stort hushÄll, bedrev vÀlgörenhet och Àgnade sin lediga tid Ät skrivande.
J.L. och Fredrika Runeberg Àgnas hÀr för första gÄngen en gemensam biografi. Boken Àr rikt illustrerad med bilder av originalmanuskript och samtida portrÀtt, konstverk och fotografier. Den biografiska texten Àr varvad med citat ur brev och minnesanteckningar dÀr bÄde huvudpersonerna och dÄtidens kulturella elit kommer till tals och ger boken tidsfÀrg.

ISBN:

9789174867930

Antal sidor:

208

Bandtyp:

Inbunden

 

Författare:

Agneta Rahikainen

Ämne:

Memoarer & biografier