Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/83/2004383/atlantisbok.se/public_html/inc/d_base.php on line 8 Atlantis Bokförlag AB | Fångat i flykten
  

Vra bcker

Fångat i flykten

fångat i flykten

Pär Rådström dog 1963, endast 38 år gammal. Han var en förgrundsgestalt i svenskt kulturliv - beläst, berest, underhållande och slagfärdig, alltid i rörelse, ständigt engagerad i samhällsdebatten. Med romaner, noveller, artiklar och radioprogram roade och oroade han sin samtid.
I den av Johan Werkmäster sammanställda volymen Fångat i flykten presenteras trettio Rådström-texter som aldrig tidigare har publicerats i bokform - alltifrån en tidig novell som trycktes i Folket i Bild 1946 till ett radioprogram som sändes på Svenska flaggans dag 1963, kort innan författaren avled.
Många av texterna är starkt förankrade i sin samtid - i Efterkrigseuropa, i det framväxande svenska välfärdssamhället - samtidigt som de på ett framsynt sätt pekar in i vår egen tid och ofta känns förbluffande aktuella.

ISBN:

9789174868197

Antal sidor:

232

Bandtyp:

Inbunden

 

Frfattare:

Pär Rådström

mne:

Skönlitteratur, prosa