Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/83/2004383/atlantisbok.se/public_html/inc/d_base.php on line 8 Atlantis Bokförlag AB | Kapitalets mysterium
  

Vćra böcker

Kapitalets mysterium

Varför kapitalismen segrar i vÀsterlandet och misslyckas pÄ alla andra hÄll

Kapitalets mysterium

Problemet för vÀrldens alla fattiga Àr inte fattigdom i första hand. Det Àr inte sÄ att de fattiga saknar egendom, men denna egendom Àr inte ordentligt och enhetligt registrerad, vilket gör att den inte gÄr att anvÀnda pÄ en fungerande marknad. De fattigas egendom gÄr dÀrför inte att omvandla till kapital.
I sin uppmÀrksammade bok Kapitalets mysterium förklarar den peruanske ekonomen Hernando de Soto varför kapitalismen inte har fungerat nÄgon annanstans Àn i VÀst. Lika klart som elegant visar han, med mÀngder av konkreta exempel insamlade av hans eget forskarteam, hur fattiga lÀnders ekonomier hÀmmas av en förlegad lagstiftning.
Vi mÄste, menar de Soto, ÄterupptÀcka kapitalismen och lÀra oss förstÄ exakt hur och varför den fungerar nÀr den faktiskt fungerar. Allt det vi tar för givet mÄste vi medvetandegöra och dra lÀrdom av. Först nÀr kapitalets mysterium Àr skingrat, kan resten av mÀnskligheten fÄ del av dess vÀlsignelser.
ÖversĂ€ttning av Jan Söderqvist.

ISBN:

9789173530231

Antal sidor:

272

Bandtyp:

Inbunden

 

Författare:

Hernando de Soto

Ämne:

Politik & debatt