Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/83/2004383/atlantisbok.se/public_html/inc/d_base.php on line 8 Atlantis Bokförlag AB | Minnen från Ludvig XIV:s hov 1691-1723
  

Vra bcker

Minnen från Ludvig XIV:s hov 1691-1723

I urval och översättning samt med förord av Stig Strömholm

Minnen från Ludvig XIVs hov

På hösten 1691 inträdde den 16-årige adelsmannen Louis de Rouvroy som menig musketör i ett av Ludvig XIV:s båda beridna musketörkompanier. I krigstjänst kvarstod han till 1702. Under de dryga tio åren avancerade Louis i graderna och blev pär och hertig av Frankrike. Han blev kort sagt Saint-Simon och började författa det väldiga memoarverk som har gjort honom odödlig.
Saint-Simon kom att tillbringa en stor del av sin tid vid hovet, i Versailles och i helgnöjenas Marly. Han skydde inga medel för att hålla sig noga informerad om vad som tilldrog sig kring majestätet. I ett brev tillstår han att han till och med lyssnade vid dörrspringorna. Stig Strömholm har gjort ett rikt urval av fascinerande episoder och försett det med en inledande essä som tecknar bilden av Saint-Simon och hans tid.

ISBN:

9789173530040

Antal sidor:

584

Bandtyp:

Inbunden

 

Frfattare:

Saint-Simon

mne:

Atl. väljer ur världslitteraturen
Memoarer & biografier