Våra böcker

Albert Edelfelt

1854-1905

Albert Edelfelt

Den finlandssvenske målaren Albert Edelfelt var en av de ledande gestalterna under den epok som ofta beskrivs som den finska konstens guldålder - tiden kring sekelskiftet 1900. Edelfelt började sin bana som historiemålare under 1870-talet och skildrade dramatiska episoder ur Finland historia. Under 1880-talet lanserade han i Finland den moderna franska realismen.
Få nordiska målare var internationellt lika framgångsrika som Edelfelt. Han blev en mycket uppskattad porträttmålare och bland hans modeller märktes bland andra den ryske tsaren och den store kemisten Louis Pasteur. På den årliga Salongen i Paris gjorde hans finska folklivsskildringar succé. Flera av dessa målningar, som ""Ett barns likfärd"" och ""Kvinnor utanför Ruokolaks kyrka"", är fortfarande välkända för en bred publik.
Boken om Albert Edelfelt har ursprungligen producerats av Konstmuseet Ateneum i Helsingfors. Den utkommer nu i en omarbetad och efter svenska förhållanden anpassad upplaga, som har utarbetats i samarbete med Prins Eugens Waldemarsudde.

ISBN:

9789173530552

Antal sidor:

256

Bandtyp:

Inbunden

Status:

Slutsåld

Författare:

Ämne:

Konst & arkitektur