Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/83/2004383/atlantisbok.se/public_html/inc/d_base.php on line 8 Atlantis Bokförlag AB | Tystnadens historia och andra essäer (Peter Englund)
  

Vra bcker

Tystnadens historia och andra essäer

Tystnadens historia

I sina skildringar av världshistoriens omvälvande händelser har Peter Englund alltid haft inslag om den lilla människan och den så kallade lilla historien. Dess tysta gång och långsamma skiften kan ofta lämna större avtryck i våra liv än den stora historiens dramatik.
I ""Tystnadens historia och andra essäer"" ägnar han sig helt åt den lilla historien. Mycket handlar om föremål, vanor och företeelser som blivit till självklarheter i vår vardag, sådant vi aldrig reflekterar över men som likafullt har en bakgrund i det förflutna. Hit hör gemets, skruvmejselns, glasögonens, tandborstens, skyltfönstrets och hamburgarens historia.
Modets växlingar och olika tiders skönhetsideal ingår i kroppens historia. Den spanska tjurfäktningskulturen föder tankar kring dödens historia. Och världens första finansbubbla - den handlar om hissnande spekulationer i tulpanlökar.
Det är roande och tankeväckande läsning i de mest silda ämnen Peter Englund bjuder på.

ISBN:

9789173530583

Antal sidor:

272

Bandtyp:

Pocket

 

Frfattare:

Peter Englund

mne:

Historia, internationell
Pocketböcker

Pressklipp

Att läsa Tystnader och tider är som att i sakta mak guidas genom ett hus där dået och nuet är närvarande i varje rum. Själva boken är också tyst på något sätt, den ger en läsning som är stilla och tillbakalutad, det är ord utan brus och högljudda åthävor. En bok full av resonemang som man till dagligdags sällan funderar på och den lämnar läsaren med kvardröjande intryck som hon kan tänka på länge efter att boken är utläst.
-Ingrid Kampås, Borås Tidning

Tycker du att denna bok verkar bra ska du inte missa:


Förflutenhetens landskap (pocket)
 
Brev från nollpunkten (pocket)