Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/83/2004383/atlantisbok.se/public_html/inc/d_base.php on line 8 Atlantis Bokförlag AB | 1900-talet - en biografi
  

Vćra böcker

1900-talet - en biografi

MÀnniskor, makter och idéer under ett Ärhundrade

1900-talet en biografi

Vad hÀnde under 1900-talet? MÀngder av saker, förstÄs. Men vad var det viktigaste? Vilken var huvudintrigen i detta komplicerade skÄdespel? Vilket var grundmönstret? Och varför drabbades detta sekel av sÄ fruktansvÀrda katastrofer? Varför blev det till vÀrldskrigens och folkmordens Ärhundrade?

Svante Nordin söker svaren i sin bok ""1900-talet - en biografi. MĂ€nniskor, makter och idĂ©er under ett Ă„rhundrade"". Det Ă€r en bok om hĂ€ndelserna, om krigen, revolutionerna, attentaten och frederna. Och det Ă€r en bok om mĂ€nniskorna, om Lloyd George och Hitler, Mao Zedong och Reagan, Ernst JĂŒnger och Oswald Spengler, Simone de Beauvoir och Hannah Arendt. Det Ă€r en bok om idĂ©er, ideologier, myter och illusioner. Historiens huller om buller skildras i hundra episoder. Men genom dem alla söks den röda trĂ„den.

ISBN:

917353076x

Antal sidor:

568

Bandtyp:

Inbunden

 

Författare:

Svante Nordin

Ämne:

Historia, internationell

Tycker du att denna bok verkar bra ska du inte missa:


Europeiska möten med historien
 
Den dolda alliansen
 
BerÀttelser frÄn 1900-talet