Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/83/2004383/atlantisbok.se/public_html/inc/d_base.php on line 8 Atlantis Bokförlag AB | När mörkret faller trängtar mitt hjärta till dig
  

Vra bcker

När mörkret faller trängtar mitt hjärta till dig

När mörkret faller

De ofta grovkorniga berättelserna om invånarna i Wenfamiljens by utspelar sig alla under de två åren 1973 och 1974, när kulturrevolutionen rasade i Kina. Revolutionära kommittéer övertog då alla viktiga myndighetsfunktioner och härskade med hjälp av en fruktad milis som ofta agerade ytterst brutalt. Wenfamiljens by är belägen i norra Kina, alldeles nära gränsen till Inre Mongoliet. Livet där präglas av yttersta fattigdom, hunger, sexuell nöd, maktmissbruk och korruption.
Cao Naiqian är född 1949 och arbetar som tjänsteman vid polisväsendet i den nordkinesiska gruvstaden Datong. Hans berättelser bärs fram av ett ursinne, som ibland döljs av en djupt mänsklig och samtidigt drastisk humor.

ISBN:

9789173531016

Antal sidor:

324

Bandtyp:

Inbunden

 

Frfattare:

Cao Naiqian

mne:

Skönlitteratur, prosa
Asien

Pressklipp

Fullständigt fenomenalt

När jag läser den vackra prosan om de hyggliga, rådvilla, tappra och tafatta människorna i den lilla kinesiska byn kommer jag hela tiden att tänka på Torgny Lindgren både vad gäller stil och innehåll. Lindgrens skildringar av en västerbottnisk by och Naiqian av en kinesisk är av samma mästerliga hand, ödesmättat, medmänskligt och existentiellt.
Tack för den osminkade skildringen, tack för all skönhet, alla skratt, allt det vulgära och alla stockningar i halsen.

Kjell Albin Abrahamsson i Sundsvalls Tidning

Realism med både ursinne och ömsinthet

Det är realism med ett ursinne över människors eländiga vardag, men det kvarstående intrycket är ändå det ömsint dröjande ljus som skär ut dessa människor ur folkhavet, uppenbarligen älskade av författaren trots deras begränsande livsvillkor, okunnighet och vidskepelse, långt från alla tillrättalagda bilder av kinesiskt liv. Och människorna sjunger i bergen!
Gerdt Sundström i Jönköpings-Posten

Tycker du att denna bok verkar bra ska du inte missa:

Den allra sista gården