Våra böcker

Den amerikanska flickans söndagar

Den amerikanska flickans söndagar

Lars Gustafssons versberättelse utgår från ett autentiskt kriminalfall som inträffade i Texas 1999. Om tillkomsten säger han: "En ensamboende ung flicka i färd med att tvätta sin bil en söndagsmorgon bortfördes, våldfördes och mördades av två män. En av mördarna återfanns några år senare och avrättades i enlighet med lagen men till föga tröst. Så brutalt och resonanslöst försvann denna flicka ur världen att jag, redan den dag jag läste om henne i tidningen, kände att jag på något sätt måste ge henne en röst. Denna röst är, liksom allt annat i min berättelse, fri dikt.

ISBN:

9789173531023

Antal sidor:

104

Bandtyp:

Inbunden

 

Författare:

Lars Gustafsson

Ämne:

Skönlitteratur, prosa

Pressklipp

Storslagna jubileumsdikter

Den kan läsas som en sammanfattning av ett helt författarskaps livslånga umgänge med de stora livsfrågorna och visar samtidigt vad en av våra yppersta diktare är mäktig
Bo-Ingvar Kollberg i Upsala Nya Tidning

Gustafsson kan som få fånga känslan av mysterium, av en stor ofattbar omvälvning, genom små, konkreta och vardagliga händelser och företeelser.
Ingrid Elam i Dagens Nyheter

Det är storslaget och mänskligt gripande.
Magnus Eriksson i Svenska Dagbladet

Denna versberättelse är på samma gång klockren tragedi och kompendium över herr Gustafssons återkommande litterära motiv. Av båda dessa anledningar kommer jag att återvända till den här boken många gånger.
Magnus Ringgren i Aftonbladet

Tycker du att denna bok verkar bra ska du inte missa:


Elden och döttrarna
 
Fantastiska berättelser
 
Sigismund
 
Århundraden och minuter (pocket)