Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/83/2004383/atlantisbok.se/public_html/inc/d_base.php on line 8 Atlantis Bokförlag AB | Före...under...efter...
  

Vra bcker

Före...under...efter...

Motstånd mot nazismen och hjälp till dess offer

Före...under...efter

När Rune Bokholm år 2001 på Atlantis förlag gav ut ""Tisdagsklubben. Om glömda antinazistiska sanningssägare i svenskt 30- och 40-tal"", väckte den hos många läsare egna minnen. Några av dessa har inspirerat författaren till en uppföljning, där titeln är relaterad till krigsåren.

"Före" handlar om den stilbildande och starkt antinazistiska kulturtidskriften Fönstret som kom ut under 1930-talets första hälft. "Under" berättar om en ung kvinna och mor som under stora uppoffringar och med fara för sitt liv arbetade som kurir mellan Norges legation i Stockholm och motståndsrörelsen i Oslo. "Efter" beskriver en organisation som verkade i återuppbyggnadsarbetet efter kriget.

Boken är ett tidsdokument om människor som, burna av entusiasm och offervilja, åstadkom resultat av olika slag. De och deras gärningar är i dag lika bortglömda som de som verkade i Tisdagsklubben.

ISBN:

9789173531177

Antal sidor:

440

Bandtyp:

Inbunden

 

Frfattare:

Rune Bokholm

mne:

Historia, svensk