Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/83/2004383/atlantisbok.se/public_html/inc/d_base.php on line 8 Atlantis Bokförlag AB | Att låta själen flyga mellan himlens tinnar
  

Vra bcker

Att låta själen flyga mellan himlens tinnar

Tycho Brahe och hans tid

Tycho Brahe och hans tid

Tycho Brahe (1546-1601) var en av renässansens mest berömda och hyllade gestalter. På ön Ven i Öresund bedrev han naturvetenskaplig forskning som var unik för sin tid, och hit strömmade besökare från hela Europa.

Som astronom skulle Tycho Brahe bana väg för Keplers, Galileis och Newtons revolutionerande arbeten. Men han var också en mångfacetterad personlighet som tog intryck av renässansens alla kulturströmningar. I dessa populärhistoriska essäer, författade av internationellt kända experter på området, möter vi även mindre välkända sidor av Tycho Brahe. Vi möter adelsmannen som av kärlek valde att leva med en ofrälse kvinna, vilket till sist tvingade honom i landsflykt. Vi möter astrologen och alkemisten, som ägnade lika mycket tid åt renässansens "ockulta" vetenskaper som åt astronomi. Vi möter den religiöse profeten, som var övertygad om att domedagen nalkades och att hans vetenskapliga verk var ett led i Guds plan. Och vi möter humanisten och poeten, vars djupt personliga diktning för första gången är tillgänglig i svensk tolkning.
Boken är rikt illustrerad och bland essäförfattarna återfinns Åsa Ahrland, John Christianson, Owen Gingerich, Håkan Håkansson (red.), Michael Jones, Adam Mosley och Peter Zeeberg.

ISBN:

9789173531047

Antal sidor:

246

Bandtyp:

Inbunden

 

Frfattare:

Håkan Håkansson, red

mne:

Memoarer & biografier