Våra böcker

Konstnärens trädgård

Elva konstnärer och deras trädgårdar

Konstnärens trädgård

Med fotografier av Gerry Johansson.

Elva konstnärer slår i Konstnärens trädgård upp grindarna till sina sinsemellan väldigt olika trädgårdar. Den ena föredrar det vildvuxna, den andra det tuktade. Den ena det grågröna, den andra det kulört prunkande. Tonie Lewenhaupt beskriver och funderar över skilda växtval och gestaltningar av rummet. Hon resonerar med konstnärerna om levnadsmiljöns betydelse för skapandet och om sambandet mellan trädgård och konstverk.
Gerry Johansson bidrar med vidunderliga fotografier. Njut av Simon Arnes buxbomslandskap och av Bo Hulténs arboretum., Begrunda John-E Franzéns björkallé och Ulla och Gustav Kraitz oxblodsröda keramikklot invid en blodlönn. Finn glädje i Ingegerd Råmans väldiga rabarberblad och C O Hulténs afrikainspirerade djungelvegetation.
Rikt illustrerad i format 195 x 285 mm.

ISBN:

9789173531399

Antal sidor:

215

Bandtyp:

Inbunden

 

Författare:

Tonie Lewenhaupt

Ämne:

Konst & arkitektur

Pressklipp

En strålande vacker bok, en prydnad för svensk bokkonst. I lyriskt hållen text och bild skildras elva konstnärer i ett märkligt möte mellan natur och kultur, mellan det givna och det skapade - en stillsam och vemodig betraktelse, full av skönhet. Läsaren får en svindlande känsla av att allt i världen hänger samman i en gåtfull enhet.
Mats Gellerfelt i Svenska Dagbladet