Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/83/2004383/atlantisbok.se/public_html/inc/d_base.php on line 8 Atlantis Bokförlag AB | Imperier
  

Våra böcker

Imperier

Engelsbergsseminarierna

Imperier

Kurt Almqvist / Isabella Thomas (red.)


Begreppet imperium har länge haft en negativ klang, men i den internationella debatten har alltfler röster börjat tala om imperier som en positiv form av ordning. Kan ett imperium skapa en stabil, liberal och demokratisk ordning? Vad kännetecknar i så fall ett lyckat imperium? Eller är imperialistiska ambitioner med nödvändighet destabiliserande? Vad finns det då för alternativ till imperier när det gäller att skapa en stabil världsordning?
Vad kan vi lära oss av de romerska, ottomanska, spanska, portugisiska, Habsburgska och brittiska imperiernas historia och utveckling? Är det idag möjligt att betrakta dessa imperier som en positiv form av ordning?
Det sägs att globaliseringen gör världen mindre, men detta behöver inte nödvändigt leda till större gemenskap. Lika gärna kan det medvetandegöra skillnader och leda till nya konflikter när nya demografiska mönster framträder i det kommande seklet.

ISBN:

9789173531559

Antal sidor:

248

Bandtyp:

Inbunden

 

Författare:

Ämne:

Politik & debatt

Tycker du att denna bok verkar bra ska du inte missa:


Om västerlandet
 
Om Ryssland
 
Den sekulära staten och Islam i Europa