Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/83/2004383/atlantisbok.se/public_html/inc/d_base.php on line 8 Atlantis Bokförlag AB | Djurvänskaper - i ljuset av den nya biologin
  

Vra bcker

Djurvänskaper - i ljuset av den nya biologin

Djurvänskaper

Ewelyn Sokolowski, kärnfysiker till professionen, har skrivit en vänbok till våra medvarelser djuren. Gränslandet mellan dem och oss har alltid fascinerat: vad har vi gemensamt och vad skiljer oss åt? Evolutionsbiologin, genetiken och etologin har kastat ljus över den gamla frågan.

Som landsbygdsbo sedan 40 år med många djurupplevelser är författaren övertygad om att kunskap om djurs individuella särart är ett viktigt komplement till den generaliserande vetenskapen. Medan den senare håller känslor på avstånd är det dessa som skapar band mellan individer över artgränserna och väcker nya frågor om både människa och djur.

»Djurvänskaper« skildrar möten med djur, både vilda och tama, från fåglar, ekorrar, älgar och vargar till sällskapsdjur - hundar, katter och hästar - som bjudit på livslång gemenskap.

ISBN:

9789173531672

Antal sidor:

195

Bandtyp:

Inbunden

 

Frfattare:

Ewelyn Sokolowski

mne:

Natur & naturvetenskap

Pressklipp

Det är en underbar bok - klok, saklig och full av fina iakttagelser och tänkvärda reflexioner.
Vidare pekar hon på vår benägenhet att betrakta djur som exemplar och inte som individer, vilket gör oss okänsliga för de lidanden vi tillfogar djuren.
Att få, vara häst eller hund eller katt hos henne måste vara en stor lycka!

Tom Hedlund i Svenska Dagbladet

Boken är på samma gång en självbiografi och en intensiv uppmaning till respekt och hänsynsfullhet mot djuren i vår omvärld... Hästar och hundar är inte människor men kan inte desto mindre vara väl värda vår vänskap och respekt och måste obetingat och i alla situationer behandlas - ja, just det - humant.
Staffan Ulfstrand i Upsala Nya Tidning

...docenten i kärnfysik Evelyn Sokolowski är en enastående stilist med ett uttrycksfullt språk och lågmäld humor som gör boken till en fröjd att läsa. Det går så lätt att leva sig in i hennes bok att man kan känna Makrofagens mjuka päls under sina händer.
Ylva Nelson i Svensk veterinärtidning

Tycker du att denna bok verkar bra ska du inte missa:


Djur i krigets öga