Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/83/2004383/atlantisbok.se/public_html/inc/d_base.php on line 8 Atlantis Bokförlag AB | Falling man
  

VŚra bŲcker

Falling man

Falling man

""Falling Man"" är den store amerikanske författarens verk om det stora amerikanska traumat. Romanen börjar den 11 september 2001. Keith Neudecker står på en gata i New York, täckt av smuts, glassplitter och blod, med någon annans portfölj i handen. Nu söker han upp sin före detta fru och sin son. Kring dessa tre personer spinner DeLillo en tät väv av dramatiskt laddade episoder och betydelsemättade motiv.
Ansedda Kirkus Review betraktar Falling Man som ¬Ľh√∂jdpunkten i DeLillos aktningsv√§rda f√∂rfattarbana¬ę.

√Ėvers√§ttning: Rebecca Alsberg.

ISBN:

9789173531771

Antal sidor:

254

Bandtyp:

Inbunden

 

FŲrfattare:

Don DeLillo

ńmne:

Skönlitteratur, prosa

Pressklipp

Idag, på sexårsdagen av katastrofen, kan beskrivningen av den sålunda läsas på svenska, tonsäkert översatt av Rebecca Alsberg. Med en svindlande rörlighet i tid och rum skapar DeLillo en total närvaro i miljöer och medvetanden...
Caj Lundgren i Svenska Dagbladet

Vindlande associativa meningar rinner likt regndropparna på ett fönster, med små små avstånd mellan sig.
De Lillos prosa verkar befinna sig i ett ständigt nu. Det påminner om poesi... det här är prosa som glider ner, motståndslöst - men som i musikalitet, förskjutningar, metonymier. Alltsammans nedskruvat, till synes enkelt, bländande snyggt.

Jenny Tunedal i Aftonbladet

...hos DeLillo finns n√•gonting nytt, n√•got vi √§nnu inte riktigt kan f√∂rst√• men som √§r djupt meningsfyllt.¬ę
¬ĽAlldeles oberoende vad man har f√∂r uppfattning om det som h√§nde f√∂r sex √•r sedan √§r det den h√§r boken man b√∂r reflektera √∂ver den 11 september.

Johan Dahlbäck i Göteborgs-Posten

En djupt gripande roman om några öden i skuggan av den 11 september, skriven av den moderna litteraturens kanske främste samtidshistoriker... Texten genomsyras av visdom och ett osvikligt öga och öra för samtidsmarkörer, som skapar både hemkänsla och distans.
Mats Gellerfelt i Svenska Dagbladet

Att läsa DonDeLillos roman om katastrofen i New York 11 september 2001, är som att röra vid naken hud. Jag skälver, texten skälver. Allt är i gungning.
Fem aaaaa i Amelia