Våra böcker

Ofeliaetyderna

Ofeliatyderna

Det handlar om Ofelia, ett barn fortfarande, som väntar på sitt öde: Hamlet. När deras korta kärlekshistoria är över söker hon honom igen. Det är något hon vill säga honom, något som kanske skulle få livet att gå vidare. Men Ofelia saknar ord och bevarar sin hemlighet i över fyrahundra år.
Rose Lagercrantz gör i romanen Ofeliaetyderna ett försök att förstå Shakespears Ofelia. I en tilldiktning lägger hon ett oväntat och fascinerande perspektiv på den fiktiva gestalten. Ofeliaetyderna handlar också om en ung skådespelerska av idag som blir förvirrad av rollen som Ofelia och om en författare som skriver etyder, övningar. Liksom Rose Lagercrantz är han upptagen av att begripa sig på den gäckande flickan från det ryktbara dramat.

ISBN:

9789173531894

Antal sidor:

152

Bandtyp:

Inbunden

 

Författare:

Rose Lagercrantz

Ämne:

Skönlitteratur, prosa

Pressklipp

Den 150 sidor långa romanen vinner mig genom sin lågmäldhet, sin väl genomtänkta komposition och sin Ofelia. Rose Lagercrantz har lagat till en Shakespeareinspirerad liten delikatess, med lång och särpräglad eftersmak.
Paulina Helgeson i Svenska Dagbladet

Alltid detta ältande av Shakespearekaraktärer... vad mer finns det att säga? Men Rose Lagercrantz Ofeliaetyderna är helt underbar. Jag smälter.
Lina Samuelsson i Östran

Tycker du att denna bok verkar bra ska du inte missa:


Om man ännu finns
 
Om man ännu finns (pocket)