Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/83/2004383/atlantisbok.se/public_html/inc/d_base.php on line 8 Atlantis Bokförlag AB | Stina Piper
  

VŚra bŲcker

Stina Piper

Grevinna i 1700-talets Sverige

Stina Piper

Stina Pipers man Erik Brahe avrättades 1756. Greve Brahe hade dömts till döden för delaktighet i kungaparets revoltförsök mot det rådande ständerväldet. Stina stod ensam med två små grevar att fostra och stora egendomar att förvalta. Hon tycks snabbt ha torkat tårarna och tagit fatt i det liv som frihetstiden och rokokon hade att erbjuda. Det kungliga hovet var en tummelplats för kärleksäventyr, och Stina Piper var inte sen att ta för sig. Trettionio år gammal gifte hon om sig med Gustav III:s kanslipresident Ulrik Scheffer och fick en officiell roll som riksrådinna vid kungens hov. Få brev av hennes hand finns bevarade, men utifrån handlingar i de piperska och braheska arkiven har historikern Carin Bergström lyckats teckna en spännande historia om ett okänt kvinnoöde.

ISBN:

9789188687029

Antal sidor:

282

Bandtyp:

Häftad

 

FŲrfattare:

Carin Bergström

ńmne:

Memoarer & biografier
Atlantis PoD
Kvinnohistoria

Pressklipp

Lång och djupgrävande forskning har nu resulterat i den välskrivna biografin Stina Piper. Grevinna i 1700-talets Sverige.
Bergström har nämligen bedrivit ingående - ibland till och med heroiska - arkivstudier, av en sort man inte är bortskämd med. Och resultatet är verkligen gott.

Carina Burman i Svenska Dagbladet

Tycker du att denna bok verkar bra ska du inte missa:


Den dolda kvinnomakten
 
Passion och skilsmässa
 
Självständig prinsessa