Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/83/2004383/atlantisbok.se/public_html/inc/d_base.php on line 8 Atlantis Bokförlag AB | Den gamla regimen och revolutionen
  

Vćra böcker

Den gamla regimen och revolutionen

Den gamla regimen

År 1856 lade Alexis de Tocqueville fram sin »studie om revolutionen«, 1789 Ă„rs franska revolution. Det Ă€r inte en historik, inte ett verk av nĂ„gon som vill berĂ€tta. Det Ă€r ett verk av en författare som vill begripa och begripliggöra, en författare vars frĂ„gestĂ€llningar Ă€r filosofiska och socialpsykologiska. Och vill man begripa revolutionen och dess resultat mĂ„ste man, menar Tocqueville, »»för ett ögonblick glömma det Frankrike vi ser och gĂ„ till det Frankrike som inte lĂ€ngre finns för att undersöka det i dess grav«. Revolutionen dvĂ€ljs i den gamla regimen.
Sedan tidigare finns i Atlantis klassikerbibliotek Ervin Rosenbergs översÀttning av Tocquevilles tidigare storverk, Om demokratin i Amerika. Nu som dÄ framtrÀder en blÀndande intellektuell med lidelse för idéer.

ÖversĂ€ttning: Erwin Rosenberg.

ISBN:

9789173531757

Antal sidor:

384

Bandtyp:

Inbunden

 

Författare:

Alexis de Tocqueville

Ämne:

Politik & debatt