Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/83/2004383/atlantisbok.se/public_html/inc/d_base.php on line 8 Atlantis Bokförlag AB | Dikter och författarskap på några språk. Bok 1 & 2
  

Vra bcker

Dikter och författarskap på några språk. Bok 1 & 2

Klicka fr strre bild - Dikter 1 2 (Carl fredrik hill)

Carl Fredrik Hill är i dag ett stort namn som konstnär. Hans författarskap är mera obekant. Ett stort manuskript på vers återfanns emellertid vid systern Heddas död 1931. Det publiceras nu för första gången i sin helhet, som faksimil och i transkriberad form. För utgivningen svarar professorerna Sten Åke Nilsson, som introducerar verket, och Lars-Håkan Svensson, som har gjort transkriptionen.
Hills manus har tillkommit under sjukdomstiden i Lund och speglar både denna och hans tidigare år som målare i Frankrike. Det är av största intresse både ur konsthistorisk och psykiatrisk synvinkel. Uttrycket pendlar mellan skön kalligrafi och råa tillmälen. Man hittar rader med stark poetisk lyskraft och överraskande nybildningar som "ether-schakt", "kjättings-hund" och "siden-luder".

Två volymer storformatet 245 x 325 mm

ISBN:

9789173531986

Antal sidor:

528

Bandtyp:

Inbunden

 

Frfattare:

Carl Fredrik Hill

mne:

Skönlitteratur, lyrik

Pressklipp

Texten som liksom teckningarna fanns i Hills kvarlåtenskap är en guldgruva för kunskapen om Hill, hans syn på konst, på sig själv och sitt förflutna. Men den är också märklig poesi, ibland traditonalistisk, ibland djärvt experimenterande Det är oregerligt och överraskande, ömsom lyriskt och innerligt, ömsom komiskt, groteskt och brutalt...
Att läsa Hills versmanuskript är på många sätt en liknande upplevelse som att betrakta hans infallsrika men formsäkra teckningar: det skänker lycka. Unna er den!

Carl-Johan Malmberg i Svenska Dagbladet