Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/83/2004383/atlantisbok.se/public_html/inc/d_base.php on line 8 Atlantis Bokförlag AB | Första försvar
  

Vra bcker

Första försvar

Diplomati från ursprung till UD

Första försvar

Alla kan något om försvaret men få om det första försvaret, hur ett land med diplomatiska medel hävdar sin ställning och undviker krig och kris. Här är nu, för första gången, en sammanhållen och uttömmande skildring av diplomatins utveckling och betydelse för Sveriges utrikespolitik och utrikesförvaltning. Den förklarar vad som händer bakom ambassaders stängda dörrar, den reflekterar glittret i festsalarnas ljuskronor, den analyserar politiska konflikter, den berättar om analyser och rapporter och den ger människorna bakom fasaden och de sociala omvälvningarna - hur kom de dit, vad gjorde de, vart tog de vägen? Men den ger också det historiska perspektivet, från våra stora kvinnliga diplomater som heliga Birgitta och drottning Kristina till centralgestalter i modernare tid, från Oxenstierna till Lagerheim, Trolle, Hägglöf, Boheman, Undén, Anna Lindh och Carl Bildt.
För den eleganta framställningen svarar ambassadören och historikern Håkan Berggren och för skickliga teckningar konstnären Magnus Bard.

ISBN:

9789173532228

Antal sidor:

696

Bandtyp:

Inbunden

 

Frfattare:

Håkan Berggren

mne:

Politik & debatt

Pressklipp

En lysande skildring som ger unika inblickar i liv och verksamhet i diplomatins hemlighetsfulla värld.
Ingemar Mundebo i Upsala Nya Tidnng