Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/83/2004383/atlantisbok.se/public_html/inc/d_base.php on line 8 Atlantis Bokförlag AB | Sveriges österland
  

Vra bcker

Sveriges österland

Finlands svenska historia I. Från forntiden till Gustav Vasa

Sveriges österland

""Sveriges Österland"" handlar om Finlands förhistoria, medeltid och 1500-tal. Svenskarna och det framväxande svenska riket etablerade sig öster om Bottniska viken och de områden som först kallades "Österland" blev "Finland" och småningom en integrerad del av ett nordiskt kungadöme. Boken behandlar de centrala frågorna i Finlands historia, med ett särskilt intresse för förhållandet mellan finskt och svenskt, språk, ekonomi och bebyggelse, kyrklig organisering, förvaltningshistoria och kulturformer både på landsbygden och i städerna.
Klassiska tvistefrågor som svenskarnas ankomst till Finland, de första korstågen och ortnamnens vittnesbörd om språk- och bebyggelsehistoria behandlas ingående och arvet från den äldsta svenska tiden framträder här i en mångsidig belysning, utgående från forskningsläget av i dag.
Boken är den första i en serie av fyra planerade volymer om det svenska i Finlands historia.

ISBN:

9789173532273

Antal sidor:

334

Bandtyp:

Inbunden

 

Frfattare:

Kari Tarkiainen

mne:

Finland

Pressklipp

En utmärkt introduktion till det svenskspråkiga Finlands historia är den nyutkomna boken, Sveriges österland. Från Forntiden till Gustav Vasa. Författaren Kari Tarkiainen/.../bjuder läsaren på ett myller av fakta fördelat på tematiska kapitel om krig, frälsesläkter, ortnamn, kyrklig kultur, språkgränser, invandring, seder och bruk, Mikael Agricolas kunskapsnivå, med mera.
Lägg därtill att boken är både välskriven och rikt illustrerad.

Dick Harrison i Svenska Dagbladet

Tycker du att denna bok verkar bra ska du inte missa:


Provinsen bortom havet
 
Riksdelen