Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/83/2004383/atlantisbok.se/public_html/inc/d_base.php on line 8 Atlantis Bokförlag AB | Rigmor Grönjord
  

Vra bcker

Rigmor Grönjord

Rigmor Grönjord

Rigmor Grönjord är textilkonstnär, verksam i Stockholm och på Gotland. För henne är det själva bilden som är det väsentliga. Material och teknik är underordnade, får inte bli självändamål. Väven av det garn som hon själv färgar bär fram bilden, bär fram den ofta meditativa stämning som hon erbjuder betraktaren att dela. Vävnaderna har ofta visat vinternakna träd, karga stenformationer och ruinfragment men har efterhand blivit helt nonfigurativa.
Jan Brunius ger ett porträtt i helfigur från Rigmor Grönjords studietid på Konstfack, med den legendariska Edna Martin som lärare och inspirationskälla, över debututställningen på Lilla Galleriet vid Kornhamnstorg i Stockholm, till de offentliga utsmyckningsuppdragen och försäljningen av verk till Nationalmuseum.

ISBN:

9789173532297

Antal sidor:

96

Bandtyp:

Inbunden

 

Frfattare:

Jan Brunius

mne:

Konst & arkitektur

Pressklipp

Det är en varm och varsam behandling av både text och Rigmor Grönjords egna bilder i boken och här träder en spännande konstnärlig utveckling fram....Det är ett intressant konstnärsliv som presenteras i boken.
Bengt Valentinsson i Gotlands Tidningar