Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/83/2004383/atlantisbok.se/public_html/inc/d_base.php on line 8 Atlantis Bokförlag AB | Hertha Hillfon
  

Våra böcker

Hertha Hillfon

Hertha Hillfon

Hertha Hillfons skulpturer finns litet här och var i det offentliga rummet, inte minst i Stockholm. I Berwaldhallen kan man se den suggestiva masken "Vindarnas dotter". På Hötorget huserar en kongaspelande man gjuten i brons. Vid ingången till Junibacken på Djurgården är det i stället Astrid Lindgren som uppträder. Och den som stiger av tunnelbanetåget vid Danderyds sjukhus finner sig stå inför ett konstverk av Hertha Hillfon.
Keramik är Hertha Hillfons favoriserade material. Hon var en föregångare när det gällde att utveckla brukskeramik till skulptur. I hennes vackra ateljé i Mälarhöjden möter besökaren monumentala masker men också möbler i keramik, liksom bröd, grönsaker och klädesplagg i keramik. Våren 2008 visar Waldemarsudde en stor utställning med Hertha Hillfons arbeten. Mailis Stensman tecknar hennes gärning i en rikt illustrerad volym.

ISBN:

9789173532303

Antal sidor:

112

Bandtyp:

Inbunden

 

Författare:

Mailis Stensman

Ämne:

Konst & arkitektur