Våra böcker

Fantastiska berättelser

Fantastiska berättelser

År 1967 utkom Förberedelser till flykt, elva berättelser i Jorge Luis Borges anda. Fantasteri blandas med lärdom, gärna excentrisk lärdom. Läsaren förflyttas till platser som staden Thorn i Polen och en ö i trakten av Magora. Flera av berättelserna dök snart upp i tidskrifter världen över, på engelska, tyska eller franska. Med Förberedelser till flykt erövrade Lars Gustafsson en internationell publik.
År 1989 utkom Det sällsamma djuret från norr, ytterligare femton berättelser i Borges anda, denna gång förbundna med varandra ungefär som berättelserna i Giovanni Boccaccios Decamerone. Åtta officerare i mässen på ett gammalt rymdskepp någon gång under det fyrtionde årtusendet efter Kristus berättar filosofiska berättelser för varandra, trots att deras ontologiska status är vacklande.
I Fantastiska berättelser samlas de tjugosex i dubbel bemärkelse fantastiska berättelserna från Förberedelser till flykt och Det sällsamma djuret från norr i en volym.

165 kr

ISBN:

9789173532327

Antal sidor:

286

Bandtyp:

Inbunden

Status:

Finns i lager

Författare:

Lars Gustafsson

Ämne:

Atl. väljer ur världslitteraturen
Skönlitteratur, prosa

Pris:

165 kr

Utgivningsår:

2008

Pressklipp

Fantastiska berättelser innehåller 50 procent fabulös litteratur. Resten är divertissemang. Men för de procenten skulle vissa gustafssoniter gärna flytta till en öde ö.
Aris Fioretos i Dagens Nyheter

Tycker du att denna bok verkar bra ska du inte missa:


Elden och döttrarna
 
Om begagnandet av elden
 
Sigismund