Våra böcker

Fantastiska berättelser

Fantastiska berättelser

År 1967 utkom Förberedelser till flykt, elva berättelser i Jorge Luis Borges anda. Fantasteri blandas med lärdom, gärna excentrisk lärdom. Läsaren förflyttas till platser som staden Thorn i Polen och en ö i trakten av Magora. Flera av berättelserna dök snart upp i tidskrifter världen över, på engelska, tyska eller franska. Med Förberedelser till flykt erövrade Lars Gustafsson en internationell publik.
År 1989 utkom Det sällsamma djuret från norr, ytterligare femton berättelser i Borges anda, denna gång förbundna med varandra ungefär som berättelserna i Giovanni Boccaccios Decamerone. Åtta officerare i mässen på ett gammalt rymdskepp någon gång under det fyrtionde årtusendet efter Kristus berättar filosofiska berättelser för varandra, trots att deras ontologiska status är vacklande.
I Fantastiska berättelser samlas de tjugosex i dubbel bemärkelse fantastiska berättelserna från Förberedelser till flykt och Det sällsamma djuret från norr i en volym.

ISBN:

9789173532327

Antal sidor:

286

Bandtyp:

Inbunden

 

Författare:

Lars Gustafsson

Ämne:

Skönlitteratur, prosa
Atl. väljer ur världslitteraturen

Pressklipp

Fantastiska berättelser innehåller 50 procent fabulös litteratur. Resten är divertissemang. Men för de procenten skulle vissa gustafssoniter gärna flytta till en öde ö.
Aris Fioretos i Dagens Nyheter

Tycker du att denna bok verkar bra ska du inte missa:


Sigismund
 
Om begagnandet av elden
 
Elden och döttrarna