Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/83/2004383/atlantisbok.se/public_html/inc/d_base.php on line 8 Atlantis Bokförlag AB | Morkullans öga
  

Vra bcker

Morkullans öga

Morkullans öga

Morkullan är en vanlig fågel i skogslandskapet. Under vår- och sommarkvällarna drar eller spelflyger hanen i sitt sökande efter honan som befinner sig någonstans på marken. Han signalerar sin närvaro genom sina säregna läten, ett upprepat ortande med ett efterföljande pisp-ljud.
Den som rör sig i skog och mark får i regel nöja sig med denna upplevelse av morkullan. Fågeln är fascinerande och säregen och kan få den intresserade att lyfta kikaren varje gång en hane passerar, i förhoppning om att han ska avlockas några av sina hemligheter och i bästa fall visa vägen till honan.
Boken handlar om en hängiven morkulleskådares vedermödor att tränga bortom den vardagliga synen av hanens drag om kvällarna. Mycket mer finns att se, men vägen är lång fram till att skåda in i morkullans öga.

ISBN:

9789173532358

Antal sidor:

78

Bandtyp:

Inbunden

 

Frfattare:

Staffan Börjesson

mne:

Natur & naturvetenskap

Pressklipp

Ändå kan jag inte tänka mig ett bättre sätt att närma sig en fågel. Börjesson vandrar i skogsbrynet och gör utblickar i vetenskapen med stor känsla för det subtila...Trots att Börjessons egen prosa är utan litterära excesser, finns det något som fångar. Som en slags tonslinga: behaglig, själfull.
Göran Bergengren i Östgörta Correspondenten

Tycker du att denna bok verkar bra ska du inte missa:


Kärrsångaren och Percy Grainger
 
Ingen kan sitta som en grönsnabbvinge