Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/83/2004383/atlantisbok.se/public_html/inc/d_base.php on line 8 Atlantis Bokförlag AB | Europas trädgårdar
  

Vra bcker

Europas trädgårdar

Klicka fr strre bild - Europas trädgårdar

I de bördiga dalarna kring de stora floderna i Afrika och Asien anar man trädgårdskulturens begynnelse.
Anna-Maria Blennow börjar sin skildring av Europas trädgårdskonst med det antika Greklands trädgårdar och slutar med de senaste årens nyskapelser, parker i Frankrike och Tyskland. En så grundlig och brett överblickande trädgårdshistoria har aldrig tidigare givits ut i Sverige.
I mer än femton år har Anna-Maria Blennow forskat i trädgårdskonstens historia. Under denna tid har hon gjort otaliga resor i Europa för att besöka trädgårdar och parker och studera dem på stället. Även trädgårdens omgivningar och de naturliga förutsättningar som landskapet bidrar med hör till de oundgängliga studieobjekten.
I boken sätter Blennow in trädgårdskonstens utveckling i förhållande till tidens idéer, religiösa, filosofiska, politiska. De beskrivna trädgårdarna, kända och mindre kända, är alla typiska i sitt sammanhang.
Författaren har inte intresserat sig bara för de stora och praktfulla anläggningarna, också enklare trädgårdar ges utrymme, särskilt i de kapitel som handlar om trädgårdsstäderna och trädgårdarna runt de egna hemmen.
Boken är rikt illustrerad med nytagna fotografier av alla de beskrivna trädgårdarna.

ISBN:

9798187896545

Antal sidor:

400

Bandtyp:

Mjuka pärmar

 

Frfattare:

Anna-Maria Blennow

mne:

Natur & naturvetenskap
Konst & arkitektur