Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/83/2004383/atlantisbok.se/public_html/inc/d_base.php on line 8 Atlantis Bokförlag AB | Abraham Niclas Clevberg-Edelcrantz
  

Våra böcker

Abraham Niclas Clevberg-Edelcrantz

Abraham Niclas Clewberg-Edelcrantz

Gierows bok om Abraham Niclas Clewberg (senare adlad Edelcrantz) är en berättelse om en karriärists uppgång och fall. Clewberg betraktades som en av de mest lovande i sin generation - han var bland annat nära vän med poeten Kellgren, och ansågs av många vara den mer begåvade av de två - och utförde stordåd på en rad olika områden: han stod ett tag i ledningen både för Operan och Dramaten, och han var lika stor poet som teknisk nydanare. (Han var den som införde ångmaskinen i Sverige, och han inrättade under kriget 1808-09 vårt första telegrafsystem.) Hans minne har dock svärtats av anklagelser om brott.

En bok i Svenska Akademiens Minnesbibliotek, en ny serie med återutgivning av de främsta av de biografier och historiska texter som Akademien givit ut.

ISBN:

9789173532570

Antal sidor:

198

Bandtyp:

Inbunden

 

Författare:

Karl Ragnar Gierow

Ämne:

Memoarer & biografier