Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/83/2004383/atlantisbok.se/public_html/inc/d_base.php on line 8 Atlantis Bokförlag AB | Brev från Batavia
  

Vra bcker

Brev från Batavia

En resa till Ostindien 1782-1786

brev från batavia (rätt)

Den svenske naturvetaren och läkaren Clas Fredrik Hornstedt reste med Ostindiska kompaniets skepp "Sophia Magdalena" från Göteborg till Java 1782. Han var den kända naturvetaren Carl Peter Thunbergs elev och avsikten med resan var att samla in exotiska naturalier till de svenska samlingarna. På Java stannade Hornstedt ett år och tillbringade största delen av tiden i huvudstaden Batavia, men han gjorde också kortare resor in i landet och till öarna utanför Javas kust. Sina iakttagelser och upplevelser tecknade han ner i brev till sin lärare och uppdragsgivare. Speciellt för Hornstedts anteckningar är hans färgrika skildringar av den kinesiska befolkningen i Batavia – framför allt deras religiösa fester, musik och skådespel. Efter återkomsten till Europa reste han från Amsterdam via Leiden och Haag till Paris, där reseanteckningarna avslutas 1786.
Hornstedts anteckningar från resan till Ostindien 1782-1786 utges i sin helhet försedda med kommentarer. I boken ingår också en levnadsteckning över Hornstedt, artiklar om honom som resenär, zoolog och botanist samt en artikel om de teckningar om japansk akupunktur som han hade med sig hem. En stor del av illustrationerna i boken är Hornstedts egna.
Utgivare Christina Granroth under medverkan av Patricia Berg och Maren Jonasson

ISBN:

73532600

Antal sidor:

420

Bandtyp:

Inbunden

 

Frfattare:

Carl Fredrik Hornstedt

mne:

Historia, internationell