Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/83/2004383/atlantisbok.se/public_html/inc/d_base.php on line 8 Atlantis Bokförlag AB | Figurationer
  

Våra böcker

Figurationer

Romantik och realism i norskt samtidsmåleri

Figurationer

Alltsedan modernismens genombrott har ett figurativt måleri med realistiska och fotografiska förtecken haft svårt att göra sig gällande i den västerländska 1900-talskonsten. Ett undantag har varit Norge.
I boken ""Figurationer"" skildrar konstnären Christopher Rådlund och kulturskribenten Johan Lundberg den konstnärliga miljö som vuxit fram i Oslo runt en rad konstnärer av vilka den mest kände är Odd Nerdrum. Men Nerdrum och den generation av romantiska och fotorealistiska konstnärer som slog igenom på 1970-talet hade varit omöjliga om inte en äldre generations skulpturprofessor som Per Palle Storm envetet bjudit modernismen stången och därmed vägrat att bryta en månghundraårig tradition i konstundervisningen.I ""Figurationer"" visas på betydelsen av historisk kontinuitet, men där ges också för första gången en bred presentation av det unga figurativa konstscenen i Oslo.

ISBN:

9789173533072

Antal sidor:

182

Bandtyp:

Inbunden

 

Författare:

Johan Lundberg
Christopher RÃ¥dlund

Ämne:

Konst & arkitektur