Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/83/2004383/atlantisbok.se/public_html/inc/d_base.php on line 8 Atlantis Bokförlag AB | Om västerlandet
  

Vra bcker

Om västerlandet

Engelsbergsseminarierna

Om västerlandet

"Oh, East is East and West is West, and newer the twain shall meet", är en ofta citerad vers av Rudyard Kipling. Men i den modena världen möts Öst och Väst trots allt: genom invandring, genom resor och genom globalisering. Vad refererar egentligen termerna Öst och Väst till idag?
I Om Västerlandet diskuteras olika föreställningar om Västerlandet. När och hur uppkom idén om Västerlandet, och vilka värden eller värderingssystem associeras med Väst respektive Öst? Hur påverkar begreppen orientalism och occidentalism relationen mellan Öst och Väst? Hur uppfattas Västerlandet utifrån? Är USA och Europa del av samma Västerland, eller håller Europa på att distansera sig från USA? Är västerländska värden universella? Och om så är fallet, kan de - och bör de - spridas till resten av världen?
Om Västerlandet är en essäantologi med bidrag av framstående tänkare, forskare och författare från hela världen med skilda utgångspunkter och perspektiv. Boken ingår i serien Engelsbergsseminarierna och utges i samarbete mellan Bokförlaget Atlantis och Axel och Margaret Ax:son Johnsons stiftelse för allmännyttiga ändamål.

ISBN:

9789173532839

Antal sidor:

282

Bandtyp:

Inbunden

 

Frfattare:

Kurt Almqvist, red

mne:

Politik & debatt

Tycker du att denna bok verkar bra ska du inte missa:


Om Ryssland
 
Den sekulära staten och Islam i Europa
 
Medierna och mediernas makt
 
Mot en kosmopolitisk framtid?