Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/83/2004383/atlantisbok.se/public_html/inc/d_base.php on line 8 Atlantis Bokförlag AB | Ingen dag utan papper
  

Vćra böcker

Ingen dag utan papper

Om papper och dess roll som kulturbÀrare

Ingen dag untan papper

I över 500 Är har papper varit det viktigaste kulturmediet i Europa och ett av de frÀmsta villkoren för utvecklingen av samhÀllet och den vÀsterlÀndska demokratin.
Det kollektiva minnet, en förutsÀttning för uppkomsten av ett sofistikerat samhÀllssystem, har baserat sig pÄ den sjÀlvklarheten att all behövlig information stÄr till förfogande alltid nÀr den behövs.
Det hot som det sura papperet utgör för arkivens och bibliotekens samlingar har vÀckt uppmÀrksamhet Àven bland allmÀnheten. FörsÀmringen av papperets hÄllbarhet pÄgÄr, lÄngsamt och nÀstan i smyg. Denna omstÀndighet var ett incitament för professor Esko HÀkli, tidigare chef för Finlands nationalbibliotek, nÀr han samlade en rad experter frÄn hela Norden till en kartlÀggning av tillverkningen av papper, papperet som produkt, papperets historia och dess roll som kulturbÀrare.

ISBN:

9789173532822

Antal sidor:

590

Bandtyp:

Inbunden

 

Författare:

Esko HĂ€kli (red.)

Ämne:

Övrig facklitteratur