Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/83/2004383/atlantisbok.se/public_html/inc/d_base.php on line 8 Atlantis Bokförlag AB | Pli på pojkar
  

Vra bcker

Pli på pojkar

Från Dumas till Kar de Mumma

Pli på pojkar

Vid sidan av skolan var pojkboken under lång tid en viktig ideologiförmedlare till blivande män i Sverige och Västerlandet. ""Pli på pojkar. Från Dumas till Kar de Mumma"" behandlar svenska och utländska pojkboksklassiker, utgivna under närmare ett sekel från 1800-talets mitt. Genren har inte hittills fått tillräcklig uppmärksamhet.
Texterna analyseras ur ett pedagogiskt och manshistoriskt perspektiv med frågor om ras, kön och etnicitet i centrum. Författarna etablerar en relation till läsarna som erinrar om äldre tiders klassrum med allvetande lärare i kateder ovanför lyssnande elever. I böckerna rekonstrueras skolsituationen genom att de spännande händelserna förläggs till symboliska klassrum med stränga men föga boksynta "magistrar" på prärien, i djungeln eller till havs.

ISBN:

9789173532778

Antal sidor:

196

Bandtyp:

Inbunden

 

Frfattare:

Conny Svensson

mne:

Kulturhistoria