Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/83/2004383/atlantisbok.se/public_html/inc/d_base.php on line 8 Atlantis Bokförlag AB | Nio jazzliv
  

Våra böcker

Nio jazzliv

Nio Jazzliv

De nitton texter om jazz som här förts samman kring nio musiker har med ett undantag inte tidigare funnits på svenska. Musikerna var alla verksamma under det jazzmusikaliskt så dynamiska 1950-talet. Syftet med antologin är dock inte att lansera just dessa musiker som jazzens allra främsta och skall heller inte ses som ett försök att argumentera för att det tidiga 1950-talet skulle ha varit jazzens absoluta guldålder. Nio jazzliv vill framför allt lyfta fram ett antal texter om jazz som både har något väsentligt att säga om en enskild musiker och som sammantagna fördjupar förståelsen av jazzmusiken som företeelse.
För urval, person- och textkommentarer samt översättningarna från engelska svarar Bo Everling och Rolf Yrlid, som tidigare tillsammans gett ut antologin Svenska texter om jazz.

ISBN:

9789173532853

Antal sidor:

266

Bandtyp:

Inbunden

 

Författare:

Bo Everling (red.)
Rolf Yrlid (red.)

Ämne:

Memoarer & biografier