Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/83/2004383/atlantisbok.se/public_html/inc/d_base.php on line 8 Atlantis Bokförlag AB | Hinduismens heliga skrifter
  

Vćra böcker

Hinduismens heliga skrifter

Hinduismens heliga skrifter

Ett urval heliga hindusika texter, mÄnga av dem översatta till svenska för första gÄngen, översatta och kommenterade av MÄns Broo.

"Det Ă€r vĂ€rt att minnas att texterna i denna bok inte enbart Ă€r intressanta och pikanta minnen frĂ„n gĂ„ngna tider. De Ă€r heliga för nĂ€rmare 800 miljoner mĂ€nniskor i dagens vĂ€rld. Det betyder inte att vare sig översĂ€ttare eller lĂ€sare nödvĂ€ndigtvis behöver buga och bocka sig för texterna. Jag har medvetet valt att inte skygga för de folkliga och mustiga elementen i hinduismens heliga skrifter, och jag tycker inte heller att lĂ€saren behöver tvinga sig att tycka om alla de tankar som förs fram i de texter som samlats hĂ€r. ÄndĂ„ kommer en kultiverad mĂ€nniska att visa texterna samma respekt som hon vĂ€ntar sig att en utomstĂ„ende visar hennes egen kulturs byggstenar.
Men hur Àr det med det riktigt konstiga? Tror hinduerna verkligen pÄ allt som stÄr i dessa böcker? KilometerlÄnga fiskar, flygande berg och demoner som försöker Àta upp solen? Man kunde kanske svara med en motfrÄga: Tror kristna verkligen att en mÀnniska kan överleva i magen pÄ en val? Alla texter i denna bok Àr inte heliga för alla hinduer, och liksom kristna tolkar Bibeln pÄ olika sÀtt sÄ tolkar hinduerna sina skrifter pÄ en mÀngd olika sÀtt."

Ur bokens inledning

ISBN:

9789173533300

Antal sidor:

380

Bandtyp:

Inbunden

 

Författare:

MĂ„ns Broo

Ämne:

Asien