Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/83/2004383/atlantisbok.se/public_html/inc/d_base.php on line 8 Atlantis Bokförlag AB | Nya mosaiker (Anders Björnsson)
  

Vra bcker

Nya mosaiker

Nya mosaiker

Nu utkommer Anders Björnssons andra samling med "mosaiker" - strötankar i tidningsnotislängd.

Efter tre år återkommer Anders Björnsson med ännu en tänkebok. Den har samma struktur och karaktär som den första samlingen fåradingar, Mosaiker.
Dessa notisartade nedslag tar form i reporterblocket. De gör inte, som aforismen, anspråk på att vara minnesvärda. De har inte poemets skimrande slutenhet. De kretsar kring olika teman, laborerar med ständigt växlande röstlägen. De är genreöverskridande: representerar de kanske en helt ny genre?
Författaren har gjort sig känd som ideologikritiker. Här uppträder han som minimalist. Han spetsar till och blottställer sig. Det är inte lätt att placera honom i en idétradition. Han är ingen rastlös flanör utan vandrar obekymrat i undanskymda, ibland rentav udda och övergivna intellektuella landskap.
Man hör en tyst musik när man läser.

ISBN:

9789173534079

Antal sidor:

112

Bandtyp:

Häftad

 

Frfattare:

Anders Björnsson

mne:

Skönlitteratur, prosa

Pressklipp

Lockar till omläsning med en tilltalande balans mellan form och innehåll.
-Paulina Helgeson, Svenska Dagbladet

Mosaiker och Nya mosaiker är två märkliga och fascinerande böcker, skrivna av författaren Anders Björnsson. Han skapar med de här böckerna en helt egen genre...
-Tom Karlsson, Ny Tid

Här finns sträva ord till läkedom.
-Nikanor Teratologen, Tidningen Kulturen

Tycker du att denna bok verkar bra ska du inte missa:


Mosaiker
 
Om begagnandet av elden