Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/83/2004383/atlantisbok.se/public_html/inc/d_base.php on line 8 Atlantis Bokförlag AB | Omegapunkten
  

Vra bcker

Omegapunkten

Omegapunkten

Don DeLillo hyllas som en av samtidens största amerikanska författare och en av de viktigaste postmodernisterna. Nu kommer hans senaste roman ut på svenska. The Sunday Times skrev om den: "Of all [DeLillo´s] post-underworld novels, Point Omega is the most interesting".

Don DeLillo är mest känd för flödande, perspektivrika romaner om hur populärkulturen invaderar vår vardag och hur en segerrik teknologi dehumaniserar oss, romaner som Ratners stjärna, Mao II och Under jord. På senare år har han dock skrivit några romaner som i sin reduktion och förtätning blir närmast beckettska, romaner som Kroppskonstnären, Cosmopolis och Falling Man. Omegapunkten är en roman av det senare slaget, den mest konsekventa och estetiskt raffinerade hittills
Richard Elster är 73 år gammal, konservativ och tidigare verksam vid Pentagon med planeringen av kriget i Irak. Han har i romanens nu dragit sig tillbaka till öknen i Arizona, besluten att leva med en annan tidsuppfattning och ett annat medvetandeinnehåll än vad som har varit fallet dittills. En ung filmregissör uppsöker honom i akt och mening att göra en film om hans tankar om kriget i Irak.
Översättning av Rebecca Alsberg

ISBN:

9789173533829

Antal sidor:

180

Bandtyp:

Inbunden

 

Frfattare:

Don DeLillo

mne:

Skönlitteratur, prosa

Pressklipp

Omegapunkten är en av hans absolut starkaste böcker... mångtydigt, spännande och effektfullt. Men det som gör boken till den stora litteratur den verkligen är, består egentligen inte i detta, utan i den oerhörda precisionen i språket. Varje ord träffar fullkomligt exakt... Jag ger den här romanen högsta betyg.
-Fredrik Borneskans, Västerbottens folkblad

...extremt komprimerad, originell och ytterst välskriven...
-Lennart Bromander, Aftonbladet

Vackert och skrämmande... en närmast fenomenologisk litteratur. Och ganska så fenomenal dessutom.
-Mats Kolmisoppi, Helsingborgs dagblad

Den som förutsättningslöst utlämnar sig åt Omegapunkten blir aldrig densamme... Outstanding.
-Christian Dahlgren, Östgöta-Correspondenten

Smygande och skickligt suggererar DeLillo fram en klaustrofobisk värld av filmrutor, en låst och bevakad biograf... En fin roman.
-Per Svensson, Sydsvenskan

I det lilla formatet är den en elegant och tankestimulerande romankonstruktion, men vad som gör den till något mer än så, till ett stycke levande och pulserande litteratur, är att den i likhet med Elster till stor del håller inne med sina hemligheter.
Liksom ökenlandskapet har romanen sina sprickor och förkastningszoner. Man känner sig inte riktigt färdig med den, ens när man nått fram till sista punkten.

-Johan Wilhelmsson, Kristianstadsbladet

Tycker du att denna bok verkar bra ska du inte missa:


Ratners stjärna
 
Kroppskonstnären
 
Falling man
 
Under jord